POWERPOINT PÅ G!


Intervju med Magnus (rektorn)

Vad har du för tankar kring projektet?

-          7:ans lådbilsprojekt tycker jag nog själv är det projekt som verkar roligast på hela året, som jag själv skulle vilja jobba med. Jag tror att det är ett väldigt bra projekt där man får använda många kunskaper i många ämnen.

Har du några förväntningar kring slutresultatet?

-          Jag förväntar mig ett spektakulärt lådbilsrace på tisdag och jag hoppas att alla elever är engagerade. Och sen får vi många besökare så jag hoppas att alla elever också visar sig från sin bästa sida och är goda ambassadörer för skolan.

Har du sett mycket av det vi har gjort under veckan?

-          Jag har varit runt tre dagar och tittat hur det har gått, och första dagarna var jag lite orolig och det var lite rörigt i början tycker jag. Jag har förstått att mycket av det var kreativt kaos. Men nu verkar alla bilar rulla och det är litegrann kvar av projektet.

Varför valde ni att ha det här projektet?

-          Det var faktiskt ett förslag som kom från en lärare för ett år sen. Och sen när vi skulle bestämma fasta projekt, då tog vi fasta på det eftersom jag och flera andra tyckte att det skulle vara väldigt bra för just sjuorna. Att man kan jobba lite över klassgränser också.

Vem kom upp med förslaget?

-          Jag är lite osäker på exakt vem det var men jag vet att Marie Suneborn som jobbade här tidigare hade sådana tankar, men jag tror att det var flera lärare som hade gått och grunnat på liknande. Sen så fick dem sitta en dag i september, några stycken, och tillsammans då sno ihop ett bra projekt. Men då fick dem uppdraget av mig att ha lådbilsracet som rubrik och göra ett bra projekt.

När du gick runt i klasserna, var det då som du hade tänk dig?

-          Ja, på ett ungefär. Jag har sett att många har jobbat väldigt hårt, andra kanske har haft svårare att komma in i sina grupper men jag tror att resultat blir bra i slutet, och man lär sig något av att jobba på det här sättet. Sen tycker jag det är roligt att det finns en mediagrupp och en tävlingsgrupp, och jag har förstått att tävlingsgruppen har gjort en stor insats och förberett en bana.

Kommer det här projektet komma tillbaks andra år?

-          Vi räknar med att det här blir ett fast projekt som man alltid gör i sjuan, om det blir bra. Sen måste vi ju utvärdera och kanske förändra vissa saker men vi hoppas att det blir ett projekt för nästa års sjuor också.


Fredag 11/5-2012

Idag har alla jobbat mycket bra!

Mediagruppen har idag dokumenterat, som vanligt, angående hur dagen har passerat. Vi har också tagit bilder och filmat en aning. Det finns inte så mycket kvar att ta bilder av men vi gör vårt bästa! ;)

Byggruppen har slitit och kämpat! Alla har jobbat och gjort klart sina lådbilar. Lådbilarna provkördes idag och alla var riktigt glada och entusiastiska! Som man säger på engelska: "We worked hard and it paid off."

Tävlingsledningen har förut burit en massa däck till skolan, och nu jobbar de med banan. Racet blir av på tisdag men allting måste vara klart tills på måndag!

Snart är projektveckan över...



Denna design var inte klar när bilden togs. Nu är den klar och som många andra designer är den grym! Mer bilder kommer senare, förmodligen imorgon!


2 bilder från idag.


Torsdag 10/5-2012

Idag har mediagruppen gjort klart många saker! Några av oss har gått runt och filmat för att kunna skapa en film som ska visas dagen då lådbildsracet blir av. Det finns dessutom en fotogrupp som har tagit MÅNGA bilder, och nu håller de på att göra en powerpoint. Vi håller också på med att skapa ett litet häfte som eleverna från de andra skolorna ska få. :)

Byggruppen kämpar på! Det finns många fantastiska designer! Men nu börjar tiden rinna ut och grupperna måste börja bli klara med sina lådbilar eftersom att lådbilarna imorgon, som vi har sagt förut, ska provköras. ALLA måste bli klara idag.

Tävlingsledningen jobbar också väldigt bra. De har ritat och designat banan. De är alla mycket kreativa! De har redan kommit igång med banan, och de är på god väg att bli klara!

 

Projekt dag 6 - 9/5

Eftersom alla stall har skrivit vad som har gjorts idag får ni en bildbomb på vad vi har gjort dom här dagarna då det har varit projekt...!

Onsdag ~ 9/5

Idag har mediagruppen fått svar på vilka skolor som kommer hit den 15 Maj! Det är två skolor som kommer att komma, och då blir det sammanlagt ungefär hundra personer som kommer!! Det är MÅNGA!
Mediagruppen har även bloggat mycket som man kan se... Hehe... (Bloggen måste uppdateras HELA tiden!)
Inte bara det. Självklart har alla också fotograferat arbetena och skrivit "dagböcker".

Så småningom kommer det att dyka upp en header här på bloggen inom snar framtid... Hoppas vi...

Byggruppen jobbar för FULLT! Alla försöker att bli klara tills på Fredag för att provköra lådbilarna då. Man ska se att det är tillräckligt med säkerhet och att de verkligen fungerar.
Lite stressigt är det... Men det är nog det för alla!

Tävlingsledningsgruppen jobbar även för fullt och har kommit en mycket bra bit på vägen. Även de måste vara klara tills på Fredag!







Ett stall har bestämt för att ha en Converse design på deras lådbil. Snyggt!












Onsdag 9/5

Idag har alla arbetat hårt. Vi har samarbetat och tagit vårt arbete till nya nivåer. 

Mediagruppen har idag åkt runt till de olika skolorna och tagit reda på om klasserna kan komma.  Många fick också chansen att hälsa på sina gamla lärare. Nuförtiden har Mediagruppen börjat ha möten, både på morgonen och på eftermiddagen. Möten har vi för att vår handledare och vi ska kunna hålla koll och diskutera angående vad vi ska göra.

Byggruppen försöker hinna klart med lådbilen, eftersom att vi ska provköra på fredag! De jobbar på, och de är väldigt fokuserade, det märker man direkt när man går in i ett rum fullt med byggare.

Tävlingsledningen har samlats under dagen och diskuterat hur banan ska se ut. Eftersom att alla har olika perspektiv så har det säkert varit lite svårt att komma överens men det har nog löst sig.





Förhoppningsvis hinner vi klart med lådbilarna!

Eleverna verkade väldigt entusiastiska och glada att slippa vanliga lektioner! ;)

Dag 5

Idag började vi med att mediagruppen samlades i Gradinsalen. Bygg- och tävlingsgrupperna samlades i respektive stallklassrum. I stall 2 sitter många av bitarna till stommen ihop. Några grupper bugger och andra målar.

I mediagruppen har gjort och satt upp plancher över skolan. Andra har bloggat, tagit anteckningar och tagit foton om vad som har hänt i de olika stallen.


Tisdag 8/5

Idag har mediagruppen samlats och haft ett möte på morgonen. Vi har diskuterat lite angående om vad som ska ske idag.
Igår delades mediagruppen till små grupper och skickades iväg för att dela ut planscherna och inbjudningarna till de tre närmsta skolorna. Några som hade gått på några av dessa skolor gick till deras gamla skolor och fick ett bra mottagande (för övrigt fick alla ett bra mottagande). Eleverna verkade angelägna om att komma och stötta oss den 15 Maj.

Byggrupperna är snart klara med basgrunderna till lådbilarna. Och så småningom har alla en planering som de ska gå efter för att få fram designen de vill ha till lådbilarna.

Tävlingsledningsgruppen hade samlats och diskuterat om hur banan ska se ut. De har tagit fram mycket material ex däck och trä, och har kommit en bra bit på vägen.










Måndag 7 maj

Idag var det film på förmiddagen. Filmen vi såg var Habib.
Efter lunch fortsatte arbetet med lådbilden i de olika grupperna. Byggruppen sågade ut delar till stommen  av bilen. De började även sätta ihop delarna. De mätte på den färdiga stommen som lärarna hade byggt för att få reda på de olika måtten. Vi hade fått däck också så de kollade så att de stämde.

I mediagruppen gick vi till de olika skolorna för att bjuda in dem till vårat lådbilsrace. Vi pratade med lärarna, delade ut inbjudningar och satte upp plancher. 




Dag 1-2 ~ 2-3/5-2012

Jag tänker spola tillbaka lite, nu ska jag uppdatera om de första dagarna.

Dag 1 var alla nervösa och rätt så spända på att dra igång projektveckorna. Som sagt är det bara årskurs 7 som deltar i detta projekt. Alla sjuor samlades i Gradinsalen och skulle bli indelade i grupper. När vi väl fått våra grupper och handledare gick vi till klassrummen vi skulle vara i för resten av dessa tre veckor.

Planeringar om mini modellerna började göras och många kom långt redan den första dagen.



Våran första modell (Stall 5)



Dag 2 skulle man presentera sina modeller för hela årskurs 7. Alla jobbade bra för att göra klart sina modeller (2 stycken). Senare presenterades alla modeller av alla stall, en i taget. Man skulle berätta vad modellen hette och vilket material de skulle använda för att skapa den riktiga lådbilden. Många berättade också varför de hade färgat den eller designat den som de hade gjort. Man fick se många kreativa modeller.



Ett slarv utkast på en presentations skylt

Dag 3 - PROJEKT 4/5-12

Idag har alla grupper samlats och pratat som vanligt. Vi jobbar nu mer i våra media, bygg och tävlingsledningsgrupper än i våra stall (men självklart samarbetar vi alla!).
Mediagruppen samlades och jobbade hela dagen tillsammans för att göra klart arbeten om bloggen och affischerna som ska skickas till andra skolor.
Tävlingsledningsgruppen började med banan och bar hela 106 (!) däck tillsammans (onödig fakta vi vet). De har även en planering över hur "turneringen" ska ske. Som de andra fortsatte de att arbeta, och det gjorde de hela dagen.
Byggruppen har fortsatt bygga lådbilar och har kommit en bra bit. Vissa har gjort klart bas grunden, så att det bara är kvar att bygga runt om.
Mediagruppen kommer att gå till de tre skolorna på Måndag för att dela ut inbjudningarna till årskurs fem, så att de kan komma och se på när racet går av stapeln den 15 Maj.

Välkommen till vår nya lådbils-blogg!

Mediagruppen håller just nu på med att göra affischer och inbjudningar till andra skolor. De andra grupperna har precis gjort klart mini modeller, och ska nu börja bygga.


 



RSS 2.0